2016. augusztus 7.

Dorothy Blog Award

Üdv kedves Olvasó!


Először is szeretném megköszönni a Tavaszi zápor Prológusához érkezett két (vagyis 3) kommentet, illetve a pipákat is. Nagyon hálás vagyok értük, és sajnálom, hogy még nem a következő fejezettel jelentkezem, azonban az igazság az, hogy még neki sem kezdtem igazán az 1. fejezet írásának. Igyekezni fogok az írásával, viszont az biztos, hogy több időbe fog telni a megírása, mint a bevezető résznek, amit egy nap alatt sikerült megírni és fel is tölteni.
Pár napja kapott a blog egy díjat Bellától, és ha jól emlékszem, akkor nem ez az első, de úgy láttam idejét, hogy már illene reagálnom ezekre, hiszen az adója csak úgy gondolta, hogy megérdemli a történet. Bár azért ezek már rég nem jelentenek annyit, mint korábban, viszont tudom, hogy Bellától őszintén kaptam ezt az elismerést és nemcsak úgy, mert tovább kellett adni.
Szóval akkor íme is a díj, amit nagyon szépen köszönök Bella Everdeennek

Lépések:
  1. Köszönd meg a díjat és tedd ki, kitől kaptad.
  2. Olvasd el annak a blogját, akitől a díjat kaptad.
  3. Írj 12 dolgot a blogjáról.
  4. Írj 12 dolgot a saját blogodról.
  5. Válaszolj a díjazó 12 kérdésére.
  6. Tegyél fel 12 kérdést.
  7. Kommentelj annak a blogjára, akitől kaptad a díjat, hiszen mindenkinek jól esik a visszajelzés. Ez lehet kritika, vélemény, a lényeg, hogy építőjellegű legyen.
12 dolog A vicion of ecstasy című blogról:
  1. Már a kezdetek kezdete óta nyomon követem a blog pálya futását, ha nevezhetjük így.
  2. Őszintén bevallva a korábbi verziót nem olvastam, mivel Neymar nem éppen a kedvencem, de ezt el kezdtem bepótolni, amikor Bella újra felrakta az elejétől, és nagyon érdekesnek ígérkezik
  3. Sajnos az időhiányom miatt lemaradtam az olvasással, de örömmel olvastam, hogy az egyik történet, amire már régóta várok, hamarosan olvasható lesz. Nem könnyű egyszerre kettőt vezetni, de már alig várom, hogy olvashassam.
  4. Az előbb a Burning desire című történetéről írtam, ami már első olvasásra is megfogott.
  5. Bella mindig is csodás külsőt varázsolt a blogjainak, a jelenlegi is gyönyörű, bár nekem a színei kicsit furcsák, de tényleg mese szép és harmonikus.
  6. Sose voltam jó az ilyenekben, így ne haragudj, de most se tudok többet vagy jobbat írni. Szeretem, ahogy írsz, és lehet, hogy nincs most annyi időm, de idővel be fogom pótolni a lemaradásom. Ráadásul i se tudom fejezni, hogy mennyit jelent az, amikor akár csak pár sort írsz, viszont mázlimra mindig hosszú véleményt hagysz, ami mindig megmosolyogtat és erőt ad a folytatáshoz.
12 dolog a saját blogomról:
  1. Lassan egy éve nyitottam meg a blogot, aminek nyitásával, emlékszem, várni akartam, de aztán ezt is hamarabb megnyitottam, mint ahogyan azt először kigondoltam.
  2. Az oldalon két történet lesz olvasható, az Őszi zivatar, mely már be van fejezve és a Tavaszi zápor, amit már el is kezdtem. A kötet neve vagy a főcím, kinek hogy tetszik, pedig az Esőcseppek, mely a blog neve is.
  3. Számomra egy kisebb kudarc, hogy majdnem egy évre volt szükségem, hogy befejezzem az első részt, de legalább már sikerült lezárni és többé kevésbé meg vagyok vele elégedve.
  4. A jelenlegi külsőt, amely valószínűleg egyben a végleges design is marad, Lia Searson csinált és teljesen visszaadja azt, amit elképzeltem, ami átadja a történet hangulatát.
  5. Őszintén bevallva pontosan már nem emlékszem, hogy mi adta az ihletett ehhez a történethez, de arra tisztán emlékszem, hogy ott volt bennem a gondolat, hogy most szeretném megmutatni, hogy nem csak boldog végződésű kapcsolatokról tudok írni, hogy a végén nem feltétlenül kell kibékülnie a szerelmeseknek.
  6. Aida karakterével nem volt egyszerű dolgom, ami annak volt köszönhető, hogy labilis volt, ami a cselekményt illeti, mivel folyton változott. Volt olyan verzió, hogy végül mégis megbocsájt Fernandónak, viszont úgy gondolom, hogy pont így lett igazi, hogy elhagyta a férjét.
  7. Ha az Őszi zivatarnál azt mondtam, hogy nincs kiforrva a cselekmény, akkor ez hatványozva igaz a Tavaszi záporra. Nagyjából van valami elképzelésem, de ahogyan az előző résznél is, itt is hagyni fogom, hogy történjen minden a maga útján.
  8. A címeken szerencsére nem kellett sokat gondolkodnom, az első rész tartalma miatt hamar adta magát az ősz, az elmúlás jelképe, aztán a tavaszé, a megújulásé. Véleményem szerint ez a két évszak nagyon jellemzi a történet részek cselekményeit. Aztán a nagy cím is hamar meg volt, sőt, ha jól emlékszem, az volt meg elsőként.
Válaszok Bella kérdéseire:
  1. Mikor kezdtél el írni? Pontosan már nem emlékszem, mert elég régen volt, de abban egészen biztos vagyok, hogy 2008-ban már írogattam az akkori történeteimet.
  2. Tervezel a jövőben újabb történeteket? Ha úgy vesszük, akkor a Tavaszi zápor annak számít. Természetesen ezen felül is tervezek új történeteket, de mindez az idő függvénye, hogy hogyan tudok majd haladni a jelenlegiekkel. Megsúgom, hogy a háttérben már munkálkodom az újakon.
  3. A jelenlegi történeted megírására mi ösztönzött, mi adott ihletet? Ezt leírtam már fent is, de tényleg szerettem volna megmutatni azt, hogy az én gondolataimban milyen az, ha az álom párnak hitt kapcsolat, valójában a feleség börtöne. Ahogyan az Őszi zivatar fülszövegében is írtam, szerettem volna, ha írhatok egy olyan történetet, ahol a vége nem happy enddel záródik.
  4. Összességében mi az, ami megihlet? Mi ad segítséget az íráshoz? Rengeteg ilyen dolog van, nem is tudnám mindet felsorolni. Zenék, filmek, képek, könyvek, maga az élet...
  5. Mit szeretsz a legjobban a blogolásban, az írásban? Hogy elengedhettem a fantáziámat és szabadjára engedhetem az egész nap felgyülemlett gondolatokat. Kikapcsol és felszabadít, lehetek valaki más vagy éppen önmagam, ha úgy tartja a kedvem, nincsenek meg a korlátok, amik a mindennapokban megvannak.
  6. Mennyi időt töltesz az írással, egy fejezet megalkotásával? Ez változó, attól is függ, hogy éppen milyen a hangulatom, mennyire tudok koncentrálni. Van, amikor akár egy nap alatt elkészülök egy egész fejezettel, de van olyan is, amikor egy hónap is kevés.
  7. Mik a terveid az írással? Szeretnél komolyabban foglalkozni vele a jövőben, vagy csak "hobbi" szinten űzöd? Korábban gondoltam rá, hogy akár írhatnék olyat is, amit szívesen kiadatnék, aztán hamar rájöttem, hogy nem menne, mert nem tudnék belemenni abba, hogy valamit más erőltetésére megváltoztassak a történetemben, még ha az előnyére is változna. Ha a történeteimről van szó, akkor nem tudok kompromisszumra jutni még néha magammal sem, nem hogy mással.
  8. Mi a hobbid az íráson kívül? Imádok olvasni, illetve mostanában rákattantam a felnőtt színezőkre. Itt végre tényleg sikerül teljesen kikapcsolni az agyam, ami nagyon nagy szó nálam, hiszen mindig kattog valamin.
  9. Milyen blogokat olvasol szívesen? Jelenleg elég kevés időm van bármire is, de egyébként főként hasonló blogokat olvastam, mint amilyeneket én is vezetek. Természetesen mást is szívesen olvasok, csak fogjon meg a történet, illetve legyen igényes.
  10. Melyik történeted áll hozzád a legközelebb? (abban az esetben, ha már többet is írtál, vagy írsz jelenleg) Mivel már elég régóta tevékenykedem, így több történetem is volt. Van, amit befejeztem, és akad olyan is, amit félbehagytam. Az egyik szívem csücske mindenképp A pálya szerelmesei, míg a másik az Egy spanyol csókja. Az előbbit sikerült befejeznem és el is kezdtem visszatölteni a netre a részeket, viszont időhiány miatt nagyon elmaradtam, amit a gyakorlatom vége után, szeretnék újra elkezdeni. A másodikat sajnos többszöri újrakezdés után sem sikerült úgy megírni, hogy élet képes legyen, pedig rajtam kívül nagyon sokan szerették.
  11. Melyik az a könyv, amitől sohasem tudnám megválni? Eddig még egy se volt rám olyan nagy hatással, hogy így tudnék ragaszkodni hozzá. Vannak kedvencek persze, de azért le tudnék róluk mondani.
  12. Mintáztál már magadról egy karaktert? Egy az egyben nem, de akad olyan dolog, amit magamról vagy az életemből csempésztem bele a karakterem mivoltába. Szerintem nincs olyan, aki ne csinálta, vagy csinálná ezt. Ez természetes és szerintem ezzel nincs is gond, hiszen így lesz emberibb a szereplő.
Még egyszer, nagyon szépen köszönöm ezt a díjat Bella!

1 megjegyzés:

  1. Drága Catalina,

    Itt is szeretném elmondani, hogy nagyon örülök, hogy örömet okoztam neked a díjjal, abszolút megérdemled!Köszönöm a pontokat, amiket a blogomról írtál, hatalmas mosolyt csaltál vele az arcomra és nagyon boldog vagyok, hogy a Burning Desire ennyire felkeltette az érdeklődésed.:)
    Sok puszi és ölelés,
    Bella

    ui: alig várom a Tavaszi zápor újabb fejezetét, a háttérben készülő történetekkel pedig nagyon felcsigáztál, remélem minél hamarabb publikálásra kerülnek.:)

    VálaszTörlés